Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

5 Tricks - Håll sexlivet hett även som gift

Det kan vara något av en utmaning att hålla sexlivet hett år efter år efter år. För många är någon form av spänningsmoment nästan en förutsättning för stark upphetsning. Det där spänningsmomentet försvinner lätt när vardagen breder ut sig med sina många åtaganden och bekymmer. Man får helt enkelt andra prioriteringar och riskerar att fastna i sina rutiner som inte är skapade för att gynna ett inspirerande sexliv. I den här artikeln ges fem tips på hur man kan hålla erotiken ångande het även i ett långt äktenskap.

Om glöden falnar - fundera på varför!

Vad är det som gör att ni inte lyckas ha det sexliv som ni önskar er? Frågan kan ofta brytas ner i konkreta och avgränsade problem som går att lösa. Sätt er ner och identifiera de motstånd som finns i just ert äktenskap och se om ni kan lösa några av problemen. Ni kanske har ett schema som inte lämnar plats för långa förspel och spontana infall. Ni kanske har lättväckta barn nära inpå eller sociala medier som ständig pockar på er uppmärksamhet.

Se sex som en resa utan slut

Möjligheterna med sex tar inte slut bara för att man varit med varandra i många år. Tvärtom! Ett bra sätt att hålla glöden vid liv är att då och då introducera nya typer av äventyr som ger lite fjärilar i magen. Vad skulle funka för er? Partnerbyte, sex ute i det fria, ombytta roller med hjälp av en strap-on...? Det finns alltid något ni kan göra som ni ännu inte provat. Stäm träff och ragga upp varandra som en del i ett rollspel!

Ta era orgasmer till nya nivåer med sexleksaker

Vi lever i en fantastisk tid där tekniken kan hjälpa oss att njuta på nya och mer intensiva sätt. Om ni inte upplevt detta finns en lockande värld av sexleksaker inom räckhåll för er. Detta är det enklaste och kanske mest effektiva sättet att hålla sexet spännande. Det gäller bara att komma över alla mentala spärrar och våga kasta sig ut i det okända. Sexleksaker är inte längre något för singlar i första hand utan det perfekta smörjmedlet i parrelationer!

Håll igång hormonerna

I ett långt äktenskap kan lusten komma och gå i vågor beroende på hormoner och andra biologiska faktorer. Idag är det möjligt att äta och även i övrigt leva på ett sätt som är gynnsamt för lust och sexualitet högt upp i åren. Även yngre par kan i samband med till exempel barnafödande uppleva biologiska förändringar som gör att andra delar av samlivet än sex hamnar i fokus i korta eller längre perioder. Kosttillskott kan vara ett sätt att motverka detta men det viktigaste är kanske att ta det lugnt och acceptera att lusten kommer och går.

Skapa utrymme för sex

Ett sovrum man har gemensamt med sin fru eller äkta man är inte sällan stökigt och fullt av saker som påminner om åtaganden så långt bort från hett sex som man överhuvudtaget kan komma. Bara att städa, bädda rent och tända några stearinljus är att skapa bättre förutsättningar för sex. Om detta är svårt att genomföra - kanske för att barn sover i rummet, får ni acceptera att det är svårt att ha sex lika ofta som förut. Badrummet räddar många par med barn, men bäst av allt är det om ni kan komma iväg på tu man hand lite då och då och ha sex utanför hemmet.

Emma
Emma är vår alldeles egna solstråle och ett riktigt energiknippe. Hon har varit skribent på Vuxen Magazine i två år och brinner för att ge dig tips och råd för ett så bra sexliv som möjligt.

Frågor? - Mejla kundservice

Epost: info@vuxen.se

  • 100 dagars öppet köp!

  • Tel: 020-121-500
    (Mån - Fre 07-16)

  • Expressfrakt 1-2 dagar med leverans till postombud

  • Diskret leverans,
    anonym avsändare

din varukorg
Total rabatt
Totalt inkl. moms
0 kr0 kr
Till kassan