&nbsp

  • 100% Diskret leverans

    Din beställning behandlas alltid diskret och levereras i en brun omärkt kartong med Posten.

  • Frifrakt - 799kr

    Frifrakt vid alla köp över 799:-

Släpp skammen – onanera med sexleksaker!

De flesta människor onanerar någon gång då och då, många gör det regelbundet, och vissa gör det dagligen. Trots detta är onani – särskilt frekvent sådan – något som kan uppfattas som lite skamligt. Det är liksom inte riktigt okej att älska att onanera för många ser alltjämt onani som ”nödlösningen” man tar till i frånvaron av den ”äkta” sexuella upplevelsen att ha sex med en partner.

Att lägga allt för mycket tid och energi på onani kan uppfattas som desperat och kanske rent av lite tragiskt, och än värre blir det om man lägger pengar på att göra onanin roligare – som med sexleksaker. Om du som läser detta någon gång har känt skam inför onani i allmänhet och onani med sexleksaker i synnerhet är du inte ensam. Det var så jag kände första (och andra, och tredje) gången jag beställde en sexleksak att onanera med. Men så småningom kom jag till insikten att det är helt onödigt att känna skam över detta, för det förstörde för mig själv utan att göra någon annan gladare. Skammen hindrade mig från att förstå att onani inte måste ses som parsexets billiga kopia utan som en unik sexuell upplevelse värd att uppskatta för sina egna egenskaper.

Onani erbjuder sexuell njutning helt på ens egna villkor – man kan göra det när man vill, hur man vill, och hur länge man vill. När man har sex med en partner är det ett intimt samspel med ömsesidighet i fokus, vilket gör att man inte kan vara helt självupptagen. Det är med andra ord mycket mer produktivt att se på onani som en unik sexuell upplevelse som varken måste eller bör jämföras eller rangordnas i förhållande till andra sexuella upplevelser. Med en annan syn på onani blir det inte konstigare att investera tid och pengar i denna typ av sinnesupplevelse än i restaurangbesök, konserter, teatrar och liknande upplevelser.

Vi är alla sinnliga varelser och vi bör känna oss fria att söka lyckan så som vi själva föredrar. Jag vill dock framhålla att högkvalitativa sexleksaker är en fantastiskt bra investering i njutning, för även om de kan vara dyra att införskaffa kan de – med rätt skötsel – ge åratal av njutning. Varför skulle det vara konstigare, eller skamligare, än att lägga pengar på någonting annat?