Så planerar du den perfekta möhippan

Heta tips & vass inspiration för en kväll som den blivande bruden aldrig glömmer

1. Välj ett kreativt tema för möhippan
Det viktigaste du måste ha i åtanke när du börjar att planera en möhippa för din väninna är att välja ett tema för den. Tänk på att det främst är din väninna som ska tycka att möhippan är rolig så se till att festen har en röd tråd som ni vet att hon uppskattar.

2. Spika ett datum
Du kommer inte att kunna välja ett datum som passar alla så sikta istället in dig på en tidpunkt som passar de flesta av gästerna. Tänk på att bruden inför bröllopet har mycket att göra så det är viktigt att ha festen minst två veckor innan bröllopet.

3. Be bruden skriva gästlistan
Det är hennes fest och hon bör bestämma vilka som kommer. Fördelarna med detta är att hon kan bjuda in de människor hon litar på och är bekväm med, vilket gör det lättare för henne – och er andra – att släppa loss.

4. Ta hänsyn till gästernas budget
Alla gäster på möhippan chippar in och betalar för festen och aktiviteterna (bruden betalar förstås ingenting). Så försök i fullaste mån att respektera att gästernas budget ser olika ut och att de utöver möhippan också kommer att lägga både tid och pengar på bröllopsdagen. Och kostnaderna kan lätt skena.

Saker du kan göra för att vara kostnadsmedveten:

Boka aktiviteter och eventuella resor i god tid. Ju bättre framförhållning du har desto billigare kommer ni undan.
Tänk på att många roliga aktiviteter inte alls behöver vara dyra. Att ta bilder, spela bra musik, göra ett bildspel eller hålla ett fint tal inte behöver kosta något.
Har någon i kompiskretsen haft möhippa? Se om det finns partyattiraljer ni kan återanvända från den.

5. Boka inte inte för många aktiviteter
Ett av de vanligaste misstagen är att festfixaren sätter upp för många punkter på dagordningen. Det kan sluta i ett totalt anti-klimax där alla är helt färdiga vid åtta på kvällen. Se till att boka in bufferttid mellan aktiviteterna så att ni får en chans att återhämta er.

6. Sprid gospeln
För att gästerna ska kunna ko-ordinera sina resor och planering är det bra att du skickar in inbjudan så tidigt som möjligt. Glöm inte att inkludera festdetaljerna – namnet på den blivande bruden, datum, tid, plats och dina kontaktuppgifter. Och det skadar inte om du tar dig friheten att roasta festens huvudperson med några kreativa rader.

7. Skaffa partyrekvisita!
Införskaffa partyaccessoarer. Det är ett enkelt och roligt sätt att lyfta festen. Komiska inslag kan dessutom lätta på stämningen och fungera som isbrytare för gäster som inte känner varandra. Dessutom gör de så att alla förstår vem det är som står i centrum.
Penisar i olika former och möhippespel är klassiska inslag på festen. I vårt utbud finns alltifrån penisformade sugrör, plastbestick, glas och tiaror till möhippespel som Drink & Dare Bingo och Did you ever or would you ever?. Vi tycker att det är ett recept för succé men tänk på att det är bra att ta hänsyn till om du tror den blivande bruden kommer att uppskatta det eller inte.

8. Anlita en fotograf…
Det är lätt hänt att alla har alldeles för roligt för att ta bilder. För din väninna kunna minnas möhippan – vi talar dubbel bemärkelse här – kan det vara klokt att ta in en fotograf. Om ni har råd: hyr in en plåtis som tar snygga bilder. Har ni inte råd: delegera fotograferingsansvaret till en av gästerna som inte är känd för sitt notoriska drickande.

9. ...och en chaufför för kvällen
Vad är egentligen en möhippa med låg promillehalt? Även om ni inte har flera pit-stops inplanerade under kvällens gång så behöver ni garanterat en nykter chaufför för kvällen. Delegera inte detta till någon av gästerna utan ta tillfället i akt att låta möhippan fortsätta på en partybuss, i en limousine eller en minivan.

10. Och glöm inte gästboken
Ge gästerna möjligheten att skriva ett speciellt meddelande till den blivande bruden. Hon kommer att uppskatta det och glädjas åt gästboken i många år.