&nbsp

  • 100% Diskret leverans

    Din beställning behandlas alltid diskret och levereras i en brun omärkt kartong med Posten.

  • Frifrakt - 799kr

    Frifrakt vid alla köp över 799:-

Allt om BDSM

Bakom bokstavskombinationen döljer sig en värld full av mystik, myter och spännande lekar.

Vad är BDSM?

BDSM är ett samlingsbegrepp som står för bondage/disciplin, dominans/submission (underkastelse) och sadomasochism. I huvudsak handlar det om ett utbytande av makt, kontroll och smärta i ett sexuellt syfte.

Varför BDSM?

För somliga kan det vara ett sätt att spetsa sexlivet, öka njutningen och skapa mystik. Andra betraktar BDSM som en livsstil/läggning. En del tänder på att bli dominerade och vissa får en kick av att dominera. Men det är förstås viktigt att respektera överenskommelser och varandras viljor under en BDSM-akt.

Hur funkar BDSM?

Bondage involverar exempelvis rep, handbojor och tvångströjor. Bondage kan exempelvis handla om att begränsa någons rörelsefrihet fysiskt eller mentalt men det kan även vara ett sätt att uttrycka underordning och lydnad.

Disciplin handlar till största del om att ge belöning och bestraffning för olika beteenden. Även disciplin kan vara av både fysisk och psykisk karaktär och det uppskattas vanligen för att det inger känslan av att vara styrd eller att styra.

Dominans bygger på en överenskommelse att en part agerar som maktfullkomlig medan den andra får rollen som undergiven. Det kan exempelvis handla om att den undergivna inte får se den dominanta i ögon eller att denne blir fastbunden i sängen.

Submission är engelska och betyder undergivenhet. Att vara undergiven innebär en önskan att underordna sig någon annans vilja eller kontroll och det utövas därför ofta tillsammans med en eller flera dominanta personer. Många människor som är vana att vara i kontroll upplever det som befriande att släppa på tyglarna.

Sadomasochism är att ge och ta emot smärta i sexuellt syfte. Den mänskliga kroppen frisätter endorfiner när den utsätts för smärta och många är ute efter kicken som endorfinerna medför, snarare än smärtan i sig. De kan leda till upphetsning och fysiska sensationer snarare än ont.

Tips: Använd säkerhetsord!
Eftersom BDSM handlar om att tänja gränser är det viktigt att vara lyhörd för sin partner. Även om ni har ingått i en överenskommelse bör ni vara uppmärksamma på varandras signaler. RFSU rekommenderar “trafikljuset”. Grönt betyder “kör!”, gult innebär “ta det lugnare” och rött innebär att leken ska avbrytas omedelbart. Enligt svensk rätt kan ingen samtycka till grov misshandel eller värre kroppsskada och en BDSM-lek som spårar ur är straffbar i svensk lagstiftning.

Vad behöver du för BDSM?

Se vårt hela utbud av BDSM-leksaker här >>

Tre exempel på BDSM-utrustning:

Ball gags
“Gags” gör bäraren oförmögen att prata, utan att hindra andningen. Den spänns fast över huvudet samtidigt som en gummiboll fästs i mellan läpparna och tänderna. Det finns även varianter som har för avsikt att hålla munnen öppen. En ball gag kan skapa spänning i sängen eftersom ett par tvingas öka den kroppsliga kommunikationen när den ena parten inte kan kommunicera verbalt och på så sätt blir man mer lyhörda för varandras behov.  

Ögonbindel
Du är antagligen inte den första som undrar varför man inte skulle vilja se något under sexakten. Men att koppla bort synfältet genom att bära en ögonbindel gör att kroppens övriga sinnen förstärks och det leder till ökad känslighet för beröring, smak, lukt och ljud samtidigt som man minskar självmedvetenheten.

Handbojor
De ser ut precis på samma sätt som på vita duken och på Kronobergshäktet och även om användningsområdet skiljer sig åt är funktionaliteten densamma. Med hjälp av handbojarna kan du minska rörligheten genom att till exempel låsa händerna bakom ryggen eller kring anklarna.

Med vem?

Saknar du partner finns det klubbar i Sverige som har fester med inslag av BDSM – de finns bara en googling bort. RFSU Stockholm har en BDSM-grupp, som även jobbar med fetischism. Du hittar den här: http://www.rfsu.se/sv/RFSU-nara-dig/RFSU-Stockholm/Aktivera-dig/BDSM-gruppen/